- Úvod
- >>
- Slané špeciality
- >>
- Syry
- >>
- Burrata DAMORE 125g
Burrata DAMORE 125g
*Len na objednávku*
Uvedený výrobok vyžaduje chladenie. Dodávame výhradne v regióne Poprad, Svit, Kežmarok, Vysoké Tatry, Levoča, Spišská Nová Ves.
Popis
Taliansky syr burrata je rafinovanejšia sestra mozzarelly, s mimoriadne jemnou a jemne sladkastou chuťou. Tento krémový syr pochádza z Apúlie. Pravá talianska burrata sa vyrába z kravského mlieka a za svoju jedinečnosť vďačí výnimočnej jemnosti a jemnosti. Po rozkrojení z nej vyteká zamatový syr stracciatella, teda kúsky mozzarelly zaliate v hustej smotane. Burrata sa vyznačuje výnimočnou čerstvosťou, preto má krátku trvanlivosť (cca 2 týždne).
Návrhy
Talianska burrata sa môže podávať na mnoho spôsobov, ako samostatné predjedlo alebo ako doplnok k šalátom a cestovinám. Výborne chutí pokvapkané extra panenským olivovým olejom, s paradajkami, s čerstvo mletým korením alebo rukolovým pestom. Môžete ho jesť aj na sladko, s jahodami, malinami či čučoriedkami. Burrata je skutočná talianska pochúťka, ktorú možno použiť do mnohých jedál podľa uváženia kuchára. Výborne chutí aj na pizzi, ale nezabudnite ju pridať „po rúre“.
Zloženie:
Druh syra: Čerstvý cestovinový syr filata s krátkou trvanlivosťou.
Zloženie: Pasterizované kravské MLIEKO, UHT KRÉM (48%), soľ, mikrobiálne syridlo, baktérie mliečneho kvasenia, regulátor kyslosti: kyselina mliečna.
Charakteristika: Talianska krémová pasta syr filata z kravského mlieka so zamatovým srdcom.
Chuť: Jemná, krémová a zamatová. V strede burrata krémová stracciatella konzistencia.
Vzhľad: Guľa. Biela farba.
Balenie: plast
Čistá hmotnosť po odkvapkaní: Balenie: 125g monoporcia
Spôsob skladovania: Uchovávajte v chladničke pri teplote 0°C až 4°C. Po otvorení balenia spotrebujte do 2 dní.
Krajina pôvodu: Taliansko
Alergény: MLIEKO A MLIEČNE VÝROBKY (vrátane LAKTÓZY).
Výživové údaje na 100g | |
Energetická hodnota | 1072 kJ / 259 kcal |
Tuky | 23 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15 g |
Sacharidy | 2 g |
z zoho cukry | 1,8 g |
Bielkoviny | 10 g |
Soľ | 0,41 g |