Ovsené vločky jemné - Sante
Ovsené vločky jemné chutia skvelo v raňajkových kašiach, dezertoch, omáčkach, polievkach a potešia aj vysokým obsahom vlákniny
Ovsené vločky jemné právom patria medzi základné potraviny v jedálničku priaznivcov fitness a zdravého stravovania. A nie je sa čomu diviť, jedná sa o surovinu, ktorá je nutrične bohatá a navyše sa dá využiť na mnoho spôsobov. Obsahuje veľké množstvo komplexných sacharidov, ktoré zaisťujú postupné uvoľňovanie energie. Určite vás poteší aj vysoký podiel vlákniny. Tá je nevyhnutná pre správne trávenie a môže pomôcť, aby ste sa po jedle cítili viac sýti. Tomu napomáha taktiež obsah kvalitných rastlinných bielkovín, ktoré sú najviac sýtou makroživinou.
Okrem zloženia si vás vločky získajú aj svojou lahodnou chuťou a jemnou konzistenciou. Tá najlepšie vynikne v raňajkových kašiach a smoothies. Rovnako tak sa vločky dajú použiť aj na prípravu zdravých dezertov, kedy v receptoch dokážu čiastočne nahradiť múku. Milovníci polievok a omáčok používajú ovsené vločky taktiež na zdravšie zahustenie. Jedná sa skrátka o zdravú a výživnú potravinu, ktorá má široké využitie a nestratí sa v žiadnej kuchyni.
Ovsené vločky jemné a ich benefity
- vysoko kvalitné ovsené vločky
- obsahujú komplexné sacharidy
- majú vysoký obsah vlákniny
- sú zdrojom bielkovín
- majú lahodnú chuť
- vynikajú svojou jemnou konzistenciou
- dajú sa využiť v slaných aj sladkých pokrmoch
- ideálne na prípravu kaší, dezertov, na zahustenie polievok či omáčok
- dokážu čiastočne nahradiť múku
Zloženie
Ovsené vločky 100 %.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1580 kJ / 375 kcal |
Tuk | 7,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,3 g |
Sacharidy | 62 g |
z toho cukry | 0,9 g |
Vláknina | 6,9 g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0,01 g |
Tiamín | 0,46 mg |
Vitamín E | 1,8 mg |
Kyselina listová | 86 µg |
Fosfor | 433 mg |
Magnézium | 129 mg |
Železo | 3,9 mg |
Zinok | 3,1 mg |
Draslík | 379 mg |
Meď | 0,55 mg |
Upozornenie
Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sóje a mlieka.