- Úvod
- >>
- Sladké špeciality
- >>
- Prémiové omáčky | Nátierky | Pistáciové krémy
- >>
- Orieshock mandľové maslo 350g
Orieshock mandľové maslo 350g
Mandľové maslo od ORIESHOCK je jednoducho klasika, ktorá neomrzí. Je známe svojou jemnou konzistenciou a lahodnou chuťou. Jeho zloženie je 100% prírodné, keďže sa v ňom nenachádza nič iné, ako kvalitné vzduchom pražené mandle. Neobsahuje žiadny cukor, palmový olej, konzervanty ani stabilizátory. Maslo je bohatým zdrojom zdravých tukov, komplexných sacharidov a bielkovín, ktoré nie sú pre telo škodlivé. Pridajte si ho do smoothies, ovsených alebo iných kaší, na palacinky alebo len tak - na lyžičku kedykoľvek počas dňa.
Absolútny víťaz pre zdravie. Obsahuje o 26 % viac vitamínu E, o 3 % viac železa a o 7 % viac vápnika ako arašidové maslo. Obsahuje tiež o 50 % viac mononasýtených tukov a o 25 % menej nasýtených tukov ako arašidové maslo. Mandle sú najlepším orieškovým zdrojom vitamínu E, živiny, ktorej mnohí ľudia majú nedostatok. Jedna štvrtina šálky mandlí poskytuje 7,6 gramov bielkovín – viac ako veľké vajce, ktoré obsahuje 6 gramov. V mandľovom masle sa nájde aj dostatok riboflavínu, železa, draslíka, horčíka a vlákniny.
Mandľové maslo sa dá použiť ako obyčajné maslo ako výborná nátierka na chlieb, alebo na toast. Je to najbežnejší spôsob použitia. Okrem toho sú orechové maslá výborné do raňajkových ovsených vločiek. Stačí vmiešať lyžičku orechového masla do chrumkavých opečených vločiek a pokvapkať datľovým sirupom.
Orechové maslá sú bielkovinovým upgrage raňajkových smoothie. Najmä tých na báze banánu. Banánovo čučoriedkové smoothie s vločkami a lyžicou orechového masla je jednou zo skvelých kombinácií. Mandľové maslo je top práve pre tieto smoothies.
Predstavte si rozpustené mandľové maslo s čokoládou na poliatie palaciniek, lievancov či parených buchiet. Orechové maslá sú skvelé na zahustenie omáčok a dodávajú omáčkam bohatú krémovitosť.
Orechové maslá patria do pečenia, dokážu nahradiť vajíčka, čo sa hodí pre vegánov a ľudí s alergiou na vajíčka. Jednoducho nahraďte každé vajce 60 gramami orechového masla, to krásne spojí všetky ingrediencie, ako by to urobilo vajíčko. Mandľové maslo je ideálne pre svoju konzistenciu a minimálny orechový chuťový profil.
Vyskúšali ste už plátky jablka namočené v aorechovom masle? Je to výživná klasika, ktorá zabíja hlad, je to zdravý olovrant. Jablko tiež môžete zameniť napríklad za vňaťový zeler.
Ryžové krekry s orechovým maslom a plátkami banánov s chia semiačkami sú jednoduchou dobrotkou v desiatovom čase. Návšteve môžete ponúknuť krekry a arašidové maslo ako skvelú kombináciu chutí. Ak priložíte aj roztopenú čokoládu, pripravíte výnimočné fondue. Filmový večer oživí popcorn, ktorý pokvapkáte rozpusteným kokosovým olejom s orechovým (najlepšie mandľovým) maslom.
Zloženie:
100% pražené mandle.
Výživové údaje: | na 100 g |
---|---|
Energia | 2423 kJ/579 kcal |
Tuky | 49,9 g |
– z toho nas. mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 21,6 g |
– z toho cukry | 4,3 g |
Vláknina | 10,9 g |
Bielkoviny | 21,1 g/42 %* |
Soľ | 0 g |
*Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ / 2000 kcal)
Upozornenie: Skladujte v suchu a v chlade, chráňte pred svetlom a priamym slnečným žiarením. Uchovajte do 25 °C. Výrobok môže obsahovať stopy iných orechov, arašidov a sóje. Usadený olej na povrchu je prirodzeným prejavom sedimentácie, stačí premiešať. Po otvorení spotrebujte do 14 dní.