Marhuľový džem - Xucker
Marhuľový džem s nízkym obsahom cukru a 75,7% podielom marhúľ, bez konzervantov a farbív
Marhuľový džem vyniká svojím 75,7% podielom marhúľ, vďaka čomu si môžete vychutnať nefalšovanú ovocnú chuť bez zbytočných konzervantov a farbív. Okrem toho oceníte aj nízky podiel cukru, oproti podobným výrobkom ho má tento džem o 80 % menej. O sladkú chuť však nebudete ochudobnení, postará sa o ňu xylitol, ktorý má nižšiu kalorickou hodnotu, a tak si na džeme môžu pochutnať aj ľudia, ktorí sa snažia schudnúť. 100 gramov má jen 106 kcal, takže si môžete dopriať aj hrubšiu vrstvu, bez toho, aby vám zásadne narástol denný príjem kalórií.
V kuchyni preň nájdete mnoho využití. Môžete ním natrieť dezerty, pridávať ho do cesta alebo si ho napríklad natrieť na pečivo na raňajky. Jeho lahodná marhuľová chuť vynikne v každom prípade.
Marhuľový džem a jeho výhody
- má 75,7% podiel ovocia
- obsahuje o 80 % menej cukru
- 100 g má len 106 kcal
- ideálny do dezertov alebo na natretie na pečivo
- je vhodný pre vegánov i diabetikov
- je bez zbytočných konzervantov a farbív
Zloženie
Marhule (75,7 %), sladidlo: xylitol; želírujúce činidlá: pektín, dextróza, okysľovacie činidlo: kyselina citrónová.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ / 106 kcal |
Tuky | <0.5 g |
z toho nasýtené tuky | 0 g |
Sacharidy | 29 g |
z toho cukry | 6,1 g |
z toho viacsýtne alkoholy | 23 g |
Bielkoviny | 0,7 g |
Soľ | 0,04 g |
Upozornenie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení uchovávajte produkt v chladničke a spotrebujte do 10 dní. Produkt môže mať v prípade nadmernej konzumácie laxatívny účinok. Uchovajte mimo dosahu zvierat, pretože i malé množstvo xylitolu môže byť pre psy nebezpečné. Naopak, mačku tolerujú xucker xylitol bez problémov.
Dextróza v produkte sa na sladenie aktívne nepoužíva. Ide o zložku pektínu používaného na želatínovanie z prírodných surovín. Bez pridania dextrózy nemožno zaručiť funkčnú kvalitu pektínu. Obsah je však zanedbateľný a nemá takmer žiaden vplyv na celkový obsah cukru.