Jelenie ragú so zemiakovými haluškami - Adventure Menu
Jelenie ragú so zemiakovými haluškami - poľovnícka špecialita pre tých, ktorí si ani počas turistiky nechcú odriekať gastronomické zážitky
Jelenie ragú so zemiakovými haluškami je skutočnou špecialitou, ktorú si môžete so sebou zobrať kamkoľvek na turistiku. Ide o kombináciu chutného jelenieho mäsa, lahodných zemiakových halušiek, omáčky z koreňovej zeleniny, červeného vína a korenia. Toto plnohodnotné a výživné jedlo je zároveň dôkaz toho, že ani na cestách sa nemusíte vzdávať svojich gastronomických zážitkov.
Pripravíte si ho veľmi jednoducho podľa návodu. Hneď potom vás očarí podmanivá vôňa, ktorá je znakom chutného obeda. Toto Jelenie ragú so zemiakovými haluškami je navyše ručne pripravené podľa tradičného receptu a preto neobsahuje žiadne nevyžiadané látky. Najlepšie sa vychutnáva na akomkoľvek turistickom vrchu s krásnym výhľadom. Jelenie ragú so zemiakovými haluškami však môžete oceniť aj doma v čase, kedy nemáte veľa priestoru na prípravu obeda. Toto plnohodnotné jedlo vás spoľahlivo zasýti.
Jelenie ragú so zemiakovými haluškami a jeho výhody
- je gurmánska špecialita v podobe chutného jelenieho mäsa, zemiakových halušiek a omáčky z koreňovej zeleniny
- je ideálnym pokrmom na cesty alebo počas časovo náročných dní doma
- stačí ho len zohriať a jesť
- spoľahlivo vás zasýti
- je vyrobené z kvalitných surovín, ktoré vám zaistia dostatok energie
Zloženie
30 % jelenie mäso, 28 % zemiakové halušky (zemiaky, pšeničná múka, pšeničná krupica, vajíčka, soľ), koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), červené víno, slnečnicový olej, tuk, paradajkový pretlak (paradajky, soľ, cukor), pšeničná múka, citrón, ríbezľová marmeláda (ríbezle, cukor, pektín), cukor, soľ, divoké korenie.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 622 kJ / 148,6 kcal |
Tuky | 4,6 g |
z toho nasýtené tuky | 1,6 g |
Sacharidy | 17,8 g |
z toho cukry | 12,2 g |
Bielkoviny | 8,8 g |
Soľ | 1,3 g |
Upozornenie
Skladujte v suchu pri teplote do 1 - 30 °C. Chráňte pred mrazom. Otvorený výrobok skladujte v chladničke a spotrebujte do 48 hodín. Minimálna trvanlivosť: Uvedená na obale.
Alergénové upozornenie: Obsahuje: zemiakové vločky, SO2, pšeničná múka, pšeničná krupica, zeler, vaječná zmes.
Ako si pokrm pripraviť?
Jedlo môžete pripraviť troma spôsobmi:
- Obsah sáčku vysypete do hrnca alebo hrnčeka a ohrievate na variči, prípadne na ohni.
- Uzavretý sáčok vložíte do horúcej vody, ktorá ho zohreje.
- Využijete zipper-bag a samoohrevnú kapsulu (nie sú súčasťou balenia).
Návod na prípravu sterilizovaného pokrmu s využitím zipper-bagu a samoohrevnej kapusle
- Na prípravu si nachystajte sáčok s pokrmom, ohrevný sáčok (zipper-bag) a samoohrevnú kapsulu.
- Zoberte sáčok so samoohrevnou kapsulou a roztrhnite ho podľa vyznačenej čiary. Vyberte samoohrevnú kapsulu a sáčok ešte nevyhadzujte.
- Roztvorte zipper-bag a vložte do neho samoohrevnú kapsulu. Na ohrev jedného jedla vám bude stačiť 20 g kapsula. Na ohrev dvoch jedál alebo v prípade, že vonkajšia teplota klesne pod 0 °C, sa odporúča použiť 50 g kapsula.
- Samoohrevná kapsula musí byť položená na dne zipper-bagu, kam vložíte aj uzavretý pokrm.
- Sáčok od samoohrevnej kapsule použite ako odmerku na vodu. Nalejte vodu (môže byť aj studená) po vyznačenú rysku a potom prelejte do zipper-bagu.
- Keď máte v zipper-bagu samoohrevnú kapsulu vybalenú z obalu, uzavretý pokrm a odmerané množstvo vody, môžete ho pevne uzavrieť v hornej časti.
- V zime umiestnite pod zipper-bag batoh alebo kus oblečenia z dôvodu, aby vám do zeme neunikalo teplo.
- Počkajte 12 minút, po ktorých zipper-bag opatrne otvorte a vytiahnite hotový pokrm.
- Sáčok s pokrmom otvorte. Dole bude zmes pravdepodobne teplejšia a hore chladnejšia. Preto ju poriadne premiešajte.
- Vychutnajte si teplé jedlo, ktoré vášmu telu dodá kvalitné živiny a energiu potrebnú na zdolávanie ďalších cieľov.