GRANTE šťava z granátového jablka s čerešňou 750ml
GRANTE šťava z granátového jablka s čerešňou 750ml
Prémiová šťava z celých granátových jabĺk a čerešní, ktoré sa pestujú v unikátnej oblasti Azerbajdžanu. Šťava nie je vyrobená z koncentrátu, vyrába sa priamym lisovaním za studena z najlepších odrôd granátového jablka, ktoré sa pestujú v bezprostrednej blízkosti ekologicky čistej oblasti Geokčaj v Azerbajdžane. Šťava je filtrovaná ultrafialovo, nie mechanicky, preto môže obsahovať ovocnú usadeninu zvyškov ovocia na dne fľaše. Šťava je bez konzervačných látok, cukru a farbív. Obsahuje iba prírodný cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v granátových jablkách.
Odporúčané dávkovanie: 1,5dcl -2,5dcl na deň, po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte najneskôr do 5 dní .
UNIKÁTNOSŤ GRANÁTOVEJ ŠŤAVY
Tajomstvo unikátnej chute a kvality spočíva v oblasti, kde sa pestujú granátové jablká. Ide o oblasť v Azerbajdžane, ktorá vyniká svojou mikroklímou a zložením pôdy, ktoré sa nevyskytuje nikde inde na svete.
Granátové jablká sa vyznačujú nízkym obsahom nasýtených tukov a cholesterolu. Sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, obsahujú ho až 48% odporúčanej dennej dávky a vitamínu K obsahujú až 58% ODD. Obsahujú veľa minerálov ako meď, draslík, kyselinu listovú, mangán, tiamín, kyselina pantoténová a pyridoxín, ktorý obsahuje veľa antioxidačných polyfenolov.
Šťava obsahuje 14-16% prírodných sacharidov, 1,8-2,4% organických kyselín, pH je 3-3,2%. Vďaka šetrnému spracovaniu si šťava zachováva všetky organoleptické vlastnosti (chuť, farbu, vôňu a konzistenciu) čerstvo vytlačenej granátovej šťavy a všetky pôvodné biochemické vlastnosti granátového jablka.
Šťava z granátového jablka obsahuje:
- organické kyseliny a antokyany (polyfenoly),
- 15 rôznych aminokyselín – napr, metionin, lysin, valin, leucin,…
- rad vitamínov (A, B1, B2, B3, B9, C, E, P), aminokyseliny a ďalšie účinné látky, ktoré sú pre ľudský organizmus veľmi dôležité,
- fosfor, železo a vápnik, tieto látky dodávajú organizmu potrebnú energiu a vitalitu,
- minerály a stopové prvky ako sú mangán, meď, kremík, zinok a magnézium, ktoré sa podieľajú na výstavbe telesných tkanív, podporujú
- krvný obeh, regulujú, aktivujú a kontrolujú metabolické pochody a sú dôležité aj pre duševnú pohodu.
Čerstvá šťava obsahuje všetky tri účinné polyfenoly a takisto antioxidant punicalagin, ktorý môže byť účinný pri znižovaní rizika ochorení srdca. Granátové jablká sú významným zdrojom vlákniny, ktoré pomôžu udržať zdravé trávenie a sú odporúčané pre chudnutie a reguláciu hladiny cholesterolu
BIOCHEMICKÉ VLASTNOSTI 100G FILTROVANEJ GRANÁTOVEJ ŠŤAVY GRANTE
- sacharidy: 12 – 13mg
- vitamín C: 4mg
- vitamín B1: 0,01mg
- vitamín PP: 0,1mg
- karotén: 0,5mg
- draslík: 150mg
- vápnik: 12mg
- titračná kyslosť: 1,8 – 2,4
- aminokyseliny: 75 – 99mg
- bielkoviny: 0,3 – 0,37
- antokyany: 589 – 654mg
KOĽKO GRANÁTOVÝCH JABĹK A ČEREŠNÍ TREBA NA VÝROBU ŠŤAVY?
- 250ml = 1,5 ks granátových jabĺk a 33 čerešní
- 750ml = 4ks granátových jabĺk a 100ks čerešní
ZLOŽENIE
- šťava z granátových jabĺk* (60%), šťava z čerešní* (40%)
*z biologického poľnohospodárstva