Fazuľa mungo - Green Apotheke
Fazuľa mungo - výživná strukovina vhodná do polievok a šalátov
Fazuľa mungo je strukovina so skvelou chuťou a vysokým obsahom bielkovín, vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Mungo je vhodné naklíčiť, pretože sa tým výrazne zvyšuje obsah nutrientov. Je výnimočná vďaka svojej chuti a širokému spektru použitia, pretože sa hodí do polievok, šalátov alebo ako príloha k hlavným jedlám. Je jednoduchá na prípravu, stačí ju nechať namočiť na 4 hodiny a variť 25 - 45 minút. Obohaťte svoju kuchyňu o výživnú fazuľu mungo!

Fazuľa mungo a jej výhody
- výživná strukovina
 - je bohatá na vlákninu, bielkoviny, vitamíny a minerály
 - je jednoduchá na prípravu
 - má výbornú chuť
 - hodí sa do viacerých pokrmov
 
Zloženie
Fazuľa farebná mungo - vigna zlatá.
Príprava
Mungo preberieme, prepláchneme a namočíme na 4-8 hodín do vody. Fazuľu mungo varíme v novej vode cca. 45 minút do požadovanej mäkkosti, ktorá závisí od staroby semien. V priebehu varenia je potrebné zbierať penu z povrchu, osolíme až po uvarení.
Tabuľka nutričných hodnôt
| Nutričné hodnoty | 100 g | 
|---|---|
| Energetická hodnota | 1453 kJ / 347 kcal | 
| Tuky | 1,2 g | 
| z toho nasýtené tuky | 0,4 g | 
| Sacharidy | 62,6 g | 
| z toho cukry | 6,6 g | 
| Vláknina | 16,3 g | 
| Bielkoviny | 23,9 g | 
| Soľ | 0,038 g | 
Upozornenie
Môže obsahovať stopy gluténu a zeleru.

                            
