Džem z červeného ovocia - Xucker
Džem z červeného ovocia spája chuť jahôd, višní, malín a ríbezlí, navyše má o 85 % menej cukru
Džem z červeného ovocia sa môže pochváliť svojím 74,5% podielom ovocia, vďaka čomu vynikne neodolateľná kombinácia jahôd, višní, malín a červených ríbezlí, ktorá je navyše bez zbytočných konzervantov a farbív. Okrem toho oceníte aj nízky podiel cukru, oproti podobným výrobkom ho má tento džem o 85 % menej. O sladkú chuť však nebudete ochudobnení, postará sa o ňu xylitol, ktorý má nižšiu kalorickou hodnotu, a tak si na džeme môžu pochutnať aj ľudia, ktorí sa snažia schudnúť. 100 gramov má jen 110 kcal, takže si môžete dopriať aj hrubšiu vrstvu, bez toho, aby vám zásadne narástol denný príjem kalórií.
V kuchyni preň nájdete mnoho využití. Môžete ním natrieť dezerty, pridávať ho do cesta alebo si ho napríklad natrieť na pečivo na raňajky. Jeho lahodná ovocná chuť vynikne v každom prípade.
Džem z červeného ovoce a jeho výhody
- má 74,5% podiel ovocia
- obsahuje o 85 % menej cukru
- 100 g má len 110 kcal
- ideálny do dezertov alebo na natretie na pečivo
- je vhodný pre vegánov i diabetikov
- je bez zbytočných konzervantov a farbív
Zloženie
Jahody (28,9 %), višne (16,6 %), maliny (16,6 %), červené ríbezle (12,4 %), sladidlo: xylitol; želírujúce činidlá: pektín, dextróza.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 464 kJ / 110 kcal |
Tuky | <0.5 g |
z toho nasýtené tuky | 0 g |
Sacharidy | 30 g |
z toho cukry | 4,8 g |
z toho viacsýtne alkoholy | 24 g |
Bielkoviny | 0,9 g |
Soľ | 0,06 g |
Upozornenie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení uchovávajte produkt v chladničke a spotrebujte do 10 dní. Produkt môže mať v prípade nadmernej konzumácie laxatívny účinok. Uchovajte mimo dosahu zvierat, pretože i malé množstvo xylitolu môže byť pre psy nebezpečné. Naopak, mačku tolerujú xucker xylitol bez problémov.
Dextróza v produkte sa na sladenie aktívne nepoužíva. Ide o zložku pektínu používaného na želatínovanie z prírodných surovín. Bez pridania dextrózy nemožno zaručiť funkčnú kvalitu pektínu. Obsah je však zanedbateľný a nemá takmer žiaden vplyv na celkový obsah cukru.