BIO Kakaové maslo - VanaVita
BIO Kakaové maslo - tuk z kakaových bôbov, ktorý má jemnú arómu a chuť podobnú horkej čokoláde
BIO Kakaové maslo je známa ingrediencia v gastronómii a v potravinárskom priemysle. Ide o tuk, ktorý pochádza z kakaových bôbov. Tie sú extrahované z kakaovníka, následne sa pražia a lisujú. Počas lisovania sa oddeľuje tuk, z ktorého potom vzniká hotové kakaové maslo. Má jemnú chuť a arómu, ktorá je podobná horkej čokoláde. Aj vďaka tomu má široké využitie v kuchyni. Môžete ho použiť na prípravu rôznych druhov polevy, výrobu domácej čokolády, ale hodí sa aj na pečenie, prípravu dezertov či dokonca vyprážanie.
Kakaové maslo je navyše známe aj svojim prirodzeným obsahom antioxidantov. Okrem toho ho zvyknú vyhľadávať ľudia, ktorí usilujú o zlepšenie svojej pleti. Vyrábajú sa z neho rôzne pleťové masky a vďaka svojmu zloženiu je tak populárne aj ako prostriedok na zvýšenie hydratácie pleti. Má čisto prírodné zloženie a je vhodné aj pre vegánov.
BIO Kakaové maslo a jeho výhody
- je tuk z kakaových bôbov
- má jemnú chuť a arómu pripomínajúcu horkú čokoládu
- má široké využitie v kuchyni
- hodí sa na prípravu polevy, domácej čokolády, dezertov a podobne
- je známe prirodzeným obsahom antioxidantov
- používa sa aj v kozmetike
- má čisto prírodné zloženie
- je vhodné aj pre vegánov
Zloženie
BIO kakaové maslo
Spôsob použitia
Pred zmiešaním s inými ingredienciami nechajte rozpustiť.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 3750 kJ / 896 kcal |
Tuky | 99 g |
z toho nasýtené tuky | 65 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0,1 g |
Upozornenie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Minimálna trvanlivosť: Uvedená na obale.