Sardinky v olivovom oleji - GymBeam
Sardinky v olivovom oleji sú zdrojom zdravých tukov a kvalitných bielkovín
Sardinky v olivovom oleji obsahujú v 100 g pevného podielu celkove 20,4 g kvalitných bielkovín, ktoré prispievajú k ochrane a rastu svalovej hmoty. Bielkoviny sú navyše zo všetkých troch makroživín najsýtejšie. Sardinky pridané do jedla vám preto pomôžu spoľahlivo zahnať hlad. Vďaka tomu sú populárne u športovcov a ľudí, ktorí sa snažia schudnúť.
Podľa všeobecných odporúčaní by mal človek zjesť 2-3 porcie rýb každý týždeň. Obsahujú totiž dôležité omega-3 mastné kyseliny a ďalšie pre telo nenahraditeľné látky. Pravidelná konzumácia rýb, ako napríklad spomínané sardinky, je preto prospešná v mnohých ohľadoch. Zloženie je obohatené o kvalitný olivový olej, ktorý je známy pre vysoký podiel nenasýtených tukov a látok s antioxidačnými účinkami.
Vďaka praktickému baleniu si ich môžete vziať na cesty, a tak mať vždy poruke rýchly zdroj bielkovín. Výborne chutia s chrumkavým pečivom, za chvíľu z nich však vykúzlite napríklad lahodnú nátierku. Okrem toho sa perfektne hodia do cestovinových šalátov či rybích karbonátok. Pochádzajú z pobrežia Maroka, kde má ich lov dlhoročnú tradíciu.
Sardinky v olivovom oleji a ich výhody
- sú kvalitným zdrojom bielkovín
- v 100 g pevného podielu obsahujú 20,4 g bielkovín
- obsahujú kvalitný olivový olej
- pochádzajú z Maroka
- hmotnosť pevného podielu je 90 g
- sú ideálne na cesty
- hodia sa do nátierok, šalátov alebo karbonátok
- majú praktické balenie
Zloženie
Sardinky (Sardina pilchardus) 72 %, olivový olej 27 %, soľ.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100g** | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1239 kJ/ 299 kcal | 14,8 % |
Tuky | 24,1 g | 34,4 % |
z toho nasýtené tuky | 5,9 g | 29,5 % |
Sacharidy | 0,5 g | 0,2 % |
z toho cukry | 0,1 g | 0,1 % |
Bielkoviny | 20,4 g | 40,8 % |
Soľ | 0,60 g | 10 % |
* Referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Pevný podiel
Upozornenie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení spotrebujte najlepšie v ten istý deň alebo uchovávajte v uzavretom obale v chladničke maximálne 48 hodín.
Alergény: Alergény sú v zložení vyznačené tučným písmom.