- Úvod
- >>
- Alko
- >>
- Víno
- >>
- Červené vína
- >>
- Riposato IGP
Riposato IGP
V bukete rozvíja nádherné arómy zrelých červených a čiernych bobúľ. Môžu sa tiež rozlišovať nuansy červenej papriky. Na podnebí sa odrážajú najmä tmavé plody, ako sú čierne ríbezle a čierne čerešne.
Vinič sa suší na drevených tabuliach po dobu 2 mesiacov. Spojením troch odrôd Corvina, Corvinone a Rondinella dostáva víno svoju finálnu podobu práve vďaka kľúčovému dodatku odrody Corvinone, konkrétne spojením s jemným šetrne odšťaveným vínnym muštom tejto odrody.Fermentácia prebieha pri kontrolovanej teplote.
Veľmi dobre sa hodí k grilovanému a pečenému mäsu aj k vyzretým syrom. Vychutnajte pri teplote 18-20°C.
Doporučujeme: dekantovať - aspoň 30-60 minút pred konzumáciou
Doporučujeme podávať k cestovinám, odležaným syrom a syrom plesňového typu, olivám, k hovädziemu mäsu,teľacím pečeným a grilovaným minútkam.