BIO Fazuľa mungo - Country Life
BIO Fazuľa mungo - výživná exotická príloha k rôznym jedlám, ktorá vás očarí vôňou a lahodnou chuťou
BIO Fazuľa mungo patrí podobne ako klasická fazuľa do radu strukovín. Je známa z indickej alebo čínskej kuchyne, no postupne si získava srdcia ľudí po celom svete. Má vysoký podiel bielkovín a vlákniny, ale zároveň nízky obsah tuku. Obsahuje komplexné sacharidy, ktoré sú hlavným zdrojom energie. Môžete si z nej pripraviť vynikajúcu prílohu k rôznym mäsitým aj bezmäsitým jedlám.
Má príjemnú špecifickú vôňu a lahodnú chuť, ktorá jemne pripomína hrášok. Hodí sa do krémovej polievky, ale aj do šalátov, fašírok či rizota. Využiť ju môžete aj na prípravu tradičného indického dhalu a užiť si exotické chute u vás doma. Jej výhodou oproti klasickej fazuli je, že ju nemusíte namáčať niekoľko dlhých hodín, ale stačia len 2 hodiny.
Fazuľa Mungo sa s obľubou klíči a klíčky potom vyšperkujú obsah živín v rôznych zeleninových alebo cestovinových šalátoch, sendvičoch a bagetách. Skvele však dozdobí aj stále populárnejšie ázijské jedlá, ako napríklad pad thai alebo Bún bo Nam Bô. Pestuje sa v Číne, Indii a Thajsku, kde sa používa v kuchyni už tisícky rokov.
Je vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny, prospešnej pre naše trávenie. Navyše je bohatá na komplexné sacharidy a má nízky obsah tuku. Spoľahlivo vás zasýti a nabije energiou. Pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Jej chuť si zamilujú nielen vegáni, ale aj všetci tí, ktorí radi skúšajú nové kulinárske zážitky.
BIO Fazuľa mungo a jej výhody
- je exotická strukovina v BIO kvalite
- je známa z indickej a čínskej kuchyne
- hodí sa ako vynimajúca príloha k rôznym mäsitým a bezmäsitým jedlám
- je vynikajúcim zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny
- má špecifickú vôňu a lahodnú chuť
- je ideálna na klíčenie
- môžete si z nej pripraviť krémovú polievku, šaláty, fašírky, rizoto a podobne
- je prospešná pre trávenie
- pochádza z ekologického poľnohospodárstva
- je vhodná nielen pre vegánov
Zloženie
BIO Fazuľa mungo.
Návod na prípravu
Fazuľu mungo namočte na 2 hodiny, prepláchnite a varte do mäkka 25 minút.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 146 kJ / 274 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasýtené tuky | 0,3 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 1,4 g |
Bielkoviny | 23 g |
Vláknina | 17 g |
Soľ | 0,02 g |
Upozornenie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Chráňte pred slnečným žiarením.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu.